wat is reiki

Wat is Reiki?


...en wat gebeurt er tijdens een reiki-behandeling?

Bij een persoonlijke en directe Reiki behandeling wordt de client in aangeklede toestand op een behandeltafel behandeld. Makkelijke en niet knellende kleding is wel gewenst ter bevordering van de ontspanning.

Door middel van verschillende en bepaalde handposities wordt de universele energie via de Reiki-behandelaar doorgegeven. Vindt de client het onplezierig om direct aangeraakt te worden houdt de behandelaar zijn handen enige centimeters boven het lichaam.

Intieme aanrakingen en alle posities die de client als onplezierig ervaart worden uiteraard vermeden. Reiki vindt altijd de juiste weg.

De behandelaar zorgt voor een schone, prettige, warme en rustige behandelruimte. Eventueel bedekt hij de client met een deken zodat deze het niet koud zal krijgen. Muziek of wierook kunnen in overleg met de client gebruikt worden, afhankelijk van diens wensen. Hoewel deze hulpmiddelen vaak standaard gebruikt worden, vindt niet iedereen dit prettig.

Afstandsbehandelingen worden gegeven zonder lijfelijke aanwezigheid van de client. Bij voorkeur op afspraak. De client zorgt zelf voor de nodige rust en ruimte en een zoveel mogelijk ontspannen lichaamshouding. Ook hier is makkelijke niet knellende kleding gewenst. De Reiki-behandelaar stuurt met behulp van symbolen de universele energie (Reiki) naar de client. Hierbij is de intentie van de Reiki behandelaar het belangrijkst.

De symbolen zijn een sleutel waarmee het makkelijker is om toegang tot de Reiki energie te krijgen. In principe zou je Reiki ook zonder deze symbolen moeten kunnen sturen.


Sommige Reiki-meesters zeggen het zo: Reiki is voor iedereen geschikt, maar niet iedereen is voor Reiki geschikt. Dit klinkt misschien een beetje raar, maar toch klopt het.

Reiki is slechts een middel wat je kan gebruiken om je levensdoel te bereiken, om je gezondheid te bevorderen en om bewuster te leven. Reiki is slechts een manier. Andere manieren om die doelen te bereiken zijn meditatie, yoga en contemplatie.

In principe kan iedereen Reiki ontvangen en ermee werken. Alleen niet iedereen met dezelfde intensiteit. Hoe jij Reiki ontvangt hangt af van je spirituele staat, en jouw motivatie om die spirituele staat te verhogen.

Reiki I is voor iedereen. Het wordt vaak 'een cadeautje aan jezelf genoemd'. Reiki I helpt je als je kleine gezondheidsklachten hebt. Je bent minder vaak verkouden, minder snel moe of geirriteerd, je kan je chakra's uitbalanceren zodat je harmonieuzer bent en beter in je vel zit. Maar Reiki I staat niet op zich. Veel mensen die Reiki I hebben, gaan door naar Reiki II. En Reiki II kan zeer veel los maken. Onderdrukte gevoelens, oude wensen, blokkades, weggestopte emoties, gebeurtenissen uit je jeugd.


Voor vragen, informatie of het maken van een afspraak staan wij u graag te woord via onderstaand telefoonnummer.


Sadeza

Kleine Houtstraat 56

2011 DP Haarlem

Tel: 06-82675577

Copyright @ Sadeza 2018